Tuňák filet Super Sashimi AAA Grade - Přejete si rybu zavakuovat?: ne
anglický název: Yellowfin tuna
latinský název: Thunnus albacares
země původu: Maledivy
FAO: 51,57
způsob lovu: Uloveno na moři (šňůra s háčky)
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Tuňák žlutoploutví je rozšířený v Atlantském, Tichém a Indickém oceánu. Dorůstá menších rozměrů než jeho příbuzný Tuňák obecný. Maximální váha činí okolo 300 kg při délce 2 m. Tuňáci jsou jedny z nejlepších plavců a při lovu potravy dokáží vyvinout rychlost až 100km/h.
Tělo tuňáků je protáhlého válcovitého tvaru a hlava je zašpičatělá s velmi silnými čelistmi připomínající ptačí zobák.
Libové maso tuňáků je pevné a má červenou barvu. Hodí se ke grilování a smažení. Aby maso moc nevyschlo, je potřeba dbát na předepsanou dobu tepelné úpravy. Buďto se maso dělá stejně jako biftek ve formě medium, nebo pokud maso chceme propéct, ale nevysušit, lze steak po osmahnutí z jedné strany po otočení podlít trochou tekutiny a poté nechat dusit. Také velmi oblíbenou úpravou tuňáka je sushi a výtečný tatarský biftek z tuňáka.
PLU produktu: 11-6Doprava a platba
Gabriela Rossi
Klady pevné krásné čerstvé maso
Klady pevné krásné čerstvé maso
Zápory
Zápory
František Belbl
KladyPoužití na sashimi - bezkonkurenční! Použití na grill - maldonská sůl, kampotský lyofilizovaný zelený pepř, co víc můžete chtít? Jen to nepřebít :-)více
KladyPoužití na sashimi - bezkonkurenční! Použití na grill - maldonská sůl, kampotský lyofilizovaný zelený pepř, co víc můžete chtít? Jen to nepřebít :-)
ZáporyPo rodinném nájezdu na mne moc nezbylo...
ZáporyPo rodinném nájezdu na mne moc nezbylo...
Veronika Zubrytskaya
KladySuper čerstvý tunak
KladySuper čerstvý tunak
Zápory-
Zápory-
Pavel Shaban
KladyVyborna chut, textura, mekkost.
KladyVyborna chut, textura, mekkost.
Zápory
Zápory
Milan Juřica
Kladynejlepší tuňák v Praze !!!
Kladynejlepší tuňák v Praze !!!
Záporyžádné
Záporyžádné
Helen Zhu
KladyIf you are looking for high quality tuna, this is it. I used it to make sushi and it was phenomenal.
KladyIf you are looking for high quality tuna, this is it. I used it to make sushi and it was phenomenal.
Zápory
Zápory
Sandra Rosenvinge Johansen
KladyAmazingly good. Great colour. Made sushi out of it, and it was delicious.
KladyAmazingly good. Great colour. Made sushi out of it, and it was delicious.
Zápory
Zápory