Treska obecná loin s kůží bez kosti - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne, Přejete si rybu zavakuovat?: ne
anglický název: Cod
latinský název: Gadus morhua
Země původu : Holandsko
Způsob lovu : Uloveno na moři (Šňůra s háčky)
FAO: 27
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Treska obecná je rozšířená do Špicberk až po západ Velké Británie a vyskytuje se i u grónského a severoamerického pobřeží. Tento dravec žije poblíž mořského dna, ale za kořistí vystupuje do volných vod otevřeného moře. Treska obecná patří mezi nejdůležitější ryby chytané Norskými rybáři. V Norsku není problém koupit tresku na rybích trzích živou.
Zbarvení je hnědozelené a tmavými skvrnami, břicho je světlejší. Dorůstá až do délky 2 m, většinou však měří zhruba jen 80 cm.
Treska obecná se stala na jihu Evropy a ve Skandinávii oblíbenou v sušené, nasolené podobě. Její lahodné maso má výraznou chuť a nejlépe se připravuje smažené na pánvi nebo pečené v troubě.
PLU produktu: 24-14Doprava a platba
Nese Gunes
Klady- Loving it! So good - this is the type of meat I love: white and beautiful. Snow-white cod fillet
Klady- Loving it! So good - this is the type of meat I love: white and beautiful. Snow-white cod fillet
Zápory
Zápory
Alvaro Patricio Prieto Perez
Klady- Very tasty
- Very soft and fatty
Klady- Very tasty
- Very soft and fatty
Zápory
Zápory
Kryštof N.
KladyÚžasná treska, perfektní čerstvost a bez jediné kostičky, děti jí naprosto milují.
KladyÚžasná treska, perfektní čerstvost a bez jediné kostičky, děti jí naprosto milují.
Zápory
Zápory