Ike-jime Mořský vlk filet (divoký) s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ano, Přejete si rybu zavakuovat?: ano
anglický název: Wild Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Chorvatsko
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt (Šňůra s háčky)
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři. Tento vlk pochází z divokého odchytu na volném moři a kvalita jeho bílého jemného masa je na nejvyšší úrovni.
Mořský vlk je vykuchaný s hlavou. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje velmi málo kostí.
Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i filetovaný. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma.
PLU produktu: 082-5Doprava a platba