Ústřice Gillardeau N.3 (special) - Přejete si ústřice otevřít?: ne
anglický název : Oyster
latinský název : Ostrea gigas
země původu : Francie (Utah beach + Maritime)
FAO : 27
způsob lovu : chov
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
Chuť:
Krásná bílá lastura, nádherná perleť, výjimečná ústřice s pevnou konzistencí masa, kořeněnou, sladkou a svěží chutí. Slanější a harmonická s chutí ovoce a lískových oříšků.
Doporučená vína:
Pinot Noir, Chablis.
Ústřice se klasicky podávají syrové v otevřených lasturách pouze na nasekaném ledě. Maso se pak spolu s vodou v lastuře jednoduše vysaje nebo vyjme vidličkou. Podle chuti lze k ústřicím podávat nakrájený citrón nebo limetku. Ústřice obrovská však chutná výborně také vařená, například pošírovaná ve vlastní šťávě nebo gratinovaná v lastuře.
PLU produktu: 214-4Doprava a platba