Ústřice Fin de Normandie N.3 (Fin de claire)
anglický název : Oyster
latinský název : Ostrea gigas
země původu : Francie (západní Normandie)
FAO : 27
způsob lovu : chov
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
Chuť:
Měkčí svalovina, která je na začátku slanější chuti, poté svěží jodové chuti a s lehkým nádechem lískových oříšků.
Vhodná vína:
Ryzlinky
Ústřice se klasicky podávají syrové v otevřených lasturách pouze na nasekaném ledě. Maso se pak spolu s vodou v lastuře jednoduše vysaje nebo vyjme vidličkou. Podle chuti lze k ústřicím podávat nakrájený citrón nebo limetku. Ústřice obrovská však chutná výborně také vařená, například pošírovaná ve vlastní šťávě nebo gratinovaná v lastuře.
PLU produktu: 243Doprava a platba