Ústřice Belon N.0 - Přejete si ústřice otevřít? (otevřít lze pouze pro Prahu a okolí): ano

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (2)Počet hvězdiček je 5 z 5
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Naše cena na prodejně 120 Kč. Ušetříte 63% (75 Kč) 45 Kč
Skladem
ks

anglický název: Flat oyster
latinský název: Ostrea edulis
země původu: Francie (South Brittany)
FAO: 27
způsob lovu: chov
doporučená skladovací teplota: 0-5°C

Chuť:
Velmi dobře vybalancovaná sladká i slaná chuť s lehkým dotykem jódu. Chuť zůstává dlouho v ústech.

Doporučená vína
Ryzlinky

Původní areál rozšíření ústřice jedlé se rozprostírá v Atlantském oceánu od Norska po Maroko a zahrnuje celou oblast Středozemního moře. Populace žijící ve volné přírodě jsou dnes ovšem vzácností. Umělý chov tohoto druhu ústřic je náročnější než chov jiných druhů. Přesto se vyplácí, protože ústřice jedlá se vyznačuje lahodnější chutí, která opravňuje k požadavkům vyšších cen. Akvakultury ústřic se tradičně provozují podél atlantského pobřeží, především ve Francii. Zdejší centra chovu ústřic se nacházejí v Normandii, Bretani a v regionech Charente a Gironde.

Ústřici jedlou lze snadno odlišit od ostatních druhů ústřic podle okrouhlého, plochého tvaru schránky. Tvar, zbarvení a povrch lastur přitom mohou být různé. Maso ústřice jedlé je béžově pískové až šedavé barvy. Tento druh dorůstá do délky 5 - 12 cm, ve ojedinělých případech mohou dorůst do délky až 20 cm. Takoví obři jsou ale velmi vzácní. Ve Francii se jim říká pied de cheval neboli koňská noha a v prodeji dosahují velmi vysokých cen.

Ústřice se klasicky podávají syrové v otevřených lasturách pouze na nasekaném ledě. Maso se pak spolu s vodou v lastuře jednoduše vysaje nebo vyjme vidličkou. Podle chuti lze k ústřicím podávat nakrájený citron nebo limetku. Ústřice jedlá však chutná výborně také vařená, například pošírovaná ve vlastní šťávě nebo gratinovaná v lastuře.

PLU produktu: 215-3 Doprava a platba

Čerstvé ryby a mořské plody jen z prověřených zdrojů

Všechny naše ryby a mořské plody pocházejí z prověřených zdrojů s certifikací MSC o udržetelném rybolovu. Všichni tito rybáři dodržují povolené kvóty pro daný druh, aby nedocházelo ke snižování populací ryb v mořích a oceánech. Chceme vám ryby a mořské plody nabízet i za dalších 20 let :)

Ochutnejte naše saláty

Ještě jste neochutnali naše prémiové saláty z mořských plodů? 
Ochutnejte z naší nabídky (více než 24 druhů) prémiových salátů vyráběných v Německu, Holandsku nebo přímo u nás v Blue Fjordu. Pozor vysoce návykové :)

Největší nabídka čerstvých ústřic

Ochutnejte ty nejlepší ústřice.
Největší výběr široko daleko z těch nejlepších ústřic (Gillardeau, Pink Diamond (Tarbouriech), Le Gall premium, Krystale, Joséphine, KYS L´etoile, KYS Marine, Bells Isle, Julina special a Belon) v té nejlepší čerstvosti díky našemu mořskému viváriu. Každá ústřice chutná tak, jako kdyby jste ji právě vylovili z moře. Naše ústřice budete milovat ;)

Uvaříme to za vás

Nechce se vám vařit? Nebo si nevěříte? Objednejte si od nás jídlo na Woltu a rybí hostina může začít :)

Zákaznická podpora denně od 10:00 do 22:00

Potřebujete naší konzultaci ať už se jedná o radu nebo si přejete něco objednat? Jsme vám k dispozici každý den od 10 do 22 hodin na telefonním čísle +420 730 870 086

Proč odebírat naše novinky na email?

Maximálně jednou týdně, spíše méně častěji vás budeme informovat o speciálních zvýhodněných cenových nabídkách, novinkách v našem sortimentu nebo o rybách, které se nejen u nás v Blue Fjordu vyskytují jen občasně. Nemusíte se bát, že bychom vás obtěžovali několikrát týdně nesmyslnými spamy, nebo že bychom vaše údaje poskytli třetí straně. Více o Odběru novinek