Štikozubec obecný (Hejk) loin s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne, Přejete si rybu zavakuovat?: ano
anglický název: Hake
latinský název: Merluccius merluccius
země původu: Holandsko
FAO: 27
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Hejk, známý také pod názvem Štikozubec, patří mezi dravé ryby. Má krásné bílé maso bez tuku. Jedná se o rybu žijící na pobřeží Evropy, která je lovena především v okolí Španělska, Skotka, Francie či Itálie. Hejk může dosahovat maximální hmotnosti přes 10 kg, ale běžně se loví ryby o váze 1,5 – 3 kg.
Jak již bylo zmíněno, štikozubec má pevné bílé maso s minimem tuku. V kuchyni má proto široké využití – lze použít na filety, rybí fondue či špízy. Hodí se pro grilování, zapékání i smažení. V jižních zemích je tato ryba oblíbené ve sušené formě.
PLU produktu: 140-11Doprava a platba
Varianty4
Přejete si rybu stáhnout z kůže? | Přejete si rybu zavakuovat? | Dostupnost | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
ano | ano | Není skladem Sledovat dostupnost |
850 Kč | ||
ano | ne | Není skladem Sledovat dostupnost |
850 Kč | ||
ne | ano | Není skladem Sledovat dostupnost |
850 Kč | ||
ne | ne | Není skladem Sledovat dostupnost |
850 Kč |
Kryštof N.
KladyVždycky jsem znal Hejka jen mraženého a nikdy jsem z toho nebyl odvařenej. Ale čerstvý hejk si mě získal, s mraženým hejkem se to nedá ani při troše v ...více
KladyVždycky jsem znal Hejka jen mraženého a nikdy jsem z toho nebyl odvařenej. Ale čerstvý hejk si mě získal, s mraženým hejkem se to nedá ani při troše vůle srovnávat. Krásné bílé jemné masíčko a bez kostí.
Zápory
Zápory