Štika obecná filet s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ano, Přejete si rybu zavakuovat?: ne
anglický název: Northern Pike
latinský název: Esox lucius
země původu: Česká republika
způsob lovu: Divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
Areál rozšíření štiky sahá od západní Evropy (bez Pyrenejského poloostrova) až po Kamčatku. Vyskytuje se také v Severní Americe od kanadského pobřeží atlantiku až po tichý oceán, včetně části Aljašky.
Základní zbarvení štiky se mění v závislosti na věku a stanovišti. Jednoleté štiky z břehových úseků s hustým porostem mají nazelenalé zbarvení, štiky obývající brakické vody jsou žlutavé. U starších štik převládají šedé až hnědé odstíny. Boky a břišní část jsou vždy světlejší barvy. Celé tělo je pokryté nepravidelnými světlými skvrnami.
Maso štik chutná nejlépe v období od září do ledna kdy nejsou ryby v době tření. K dušení, vaření a pošírování se hodí mladé štiky. Větší štiky nad 2,5kg se často používají na rybí nádivky. Pevné bílé maso štik je velice chutné. Nepříjemné jsou jen četné vidlicovitě rozvětvené kosti, které mohou požitek z této lahůdky kdekomu skazit.
PLU produktu: 75-4Doprava a platba
Varianty4
Přejete si rybu stáhnout z kůže? | Přejete si rybu zavakuovat? | Dostupnost | Cena | ||
---|---|---|---|---|---|
![]() |
ano | ano | Není skladem Sledovat dostupnost |
890 Kč | |
![]() |
ano | ne | Není skladem Sledovat dostupnost |
890 Kč | |
![]() |
ne | ano | Není skladem Sledovat dostupnost |
890 Kč | |
![]() |
ne | ne | Není skladem Sledovat dostupnost |
890 Kč |