Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Zadejte požadované množství (např 0,8 pokud požadujete 800g.)

495 Kč 990 Kč/kg

Není skladem Sledovat dostupnost

anglický název: Northern Pike
latinský název: Esox lucius
země původu: Česká republika
způsob lovu: Divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-5°C

Areál rozšíření štiky sahá od západní Evropy (bez Pyrenejského poloostrova) až po Kamčatku. Vyskytuje se také v Severní Americe od kanadského pobřeží atlantiku až po tichý oceán, včetně části Aljašky.

Základní zbarvení štiky se mění v závislosti na věku a stanovišti. Jednoleté štiky z břehových úseků s hustým porostem mají nazelenalé zbarvení, štiky obývající brakické vody jsou žlutavé. U starších štik převládají šedé až hnědé odstíny. Boky a břišní část jsou vždy světlejší barvy. Celé tělo je pokryté nepravidelnými světlými skvrnami.

Maso štik chutná nejlépe v období od září do ledna kdy nejsou ryby v době tření. K dušení, vaření a pošírování se hodí mladé štiky. Větší štiky nad 2,5kg se často používají na rybí nádivky. Pevné bílé maso štik je velice chutné. Nepříjemné jsou jen četné vidlicovitě rozvětvené kosti, které mohou požitek z této lahůdky kdekomu skazit.

PLU produktu: 75-7Doprava a platba

Přejete si rybu stáhnout z kůže? Dostupnost Cena 
Štika obecná filet s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ano ano Není skladem
Sledovat dostupnost
990 Kč
Štika obecná filet s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ano ne Není skladem
Sledovat dostupnost
990 Kč