Pražma královská filet s kůží cca 180-220 divoká - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne
![Pražma královská filet s kůží cca 180-220 divoká - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne Pražma královská filet s kůží cca 180-220 divoká - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne](https://blue-fjord.s8.cdn-upgates.com/_cache/3/e/3e9d9406bb532a27626b5c216dd8eb5c-prazma-filet-orez.jpg)
![Pražma královská filet s kůží cca 180-220 divoká - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne Pražma královská filet s kůží cca 180-220 divoká - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne](https://blue-fjord.s8.cdn-upgates.com/_cache/b/3/b375c2c5827c06edb62ffef350547614-prazma-filet.jpg)
anglický název: Gilthead seabream
latinský název: Sparus aurata
země původu: Itálie
FAO: 37
způsob lovu: Divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Alergen : ryby
Pražma královská, nebo také Pražman zlatý, má nízko položenou malou tlamu se silnými pysky a velkou hlavu se strmým čelním profilem. Na ostrově
Malta byly velice ceněny zuby této pražmy. Malťané je barvili na černo a prodávali za hadí zuby, kterým se připisovaly zázračné účinky. Pražma u nás dosáhla velmi vysoké oblíbenosti a patří mezi jedny z nejprodávanějších mořských ryb u nás.
Pražma královská je vykuchaná s hlavou. Bílé, tučnější, ale velmi chutné maso obsahuje minimum kostí a proto je velmi oblíbená.
Menší ryby se hodí ke smažení či pečení vcelku. Větší kusy okolo 1kg a více je už lépe filetovat. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy velmi oblíbené na grilu.
PLU produktu: 129-12Doprava a platba
Alfonso De Caro
KladyFresh and tasty. Lightly cooked with fresh tomato and extra virgin olive oil, makes a tasty sauce for linguine al dente
KladyFresh and tasty. Lightly cooked with fresh tomato and extra virgin olive oil, makes a tasty sauce for linguine al dente
ZáporyNone
ZáporyNone