Pražma japonská (růžová) filet 150 - 180g s kůží - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne, Přejete si rybu zavakuovat?: ne
anglický název: Red Seabream
latinský název: Pagrus major
země původu: Řecko
FAO: 37
způsob lovu: Farmový chov
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Alergen : ryby
Pražma japonská, má nízko položenou malou tlamu se silnými pysky a velkou hlavu se strmým čelním profilem. Tato ryba původem z Asie, kde je velmi populární, se začala chovat i na evropském kontinentě pro svoje velmi ceněné jemné a kvalitní maso.
Růžové maso oproti pražmě královské obsahuje méně tuku.
Menší ryby se hodí ke smažení či pečení vcelku. Větší kusy okolo 1kg a více je už lépe filetovat. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy velmi oblíbené na grilu.
PLU produktu: 88-13Doprava a platba