Pilonoš rudý (Alfonsino) filet 200-300g - Přejete si rybu stáhnout z kůže?: ne, Přejete si rybu zavakuovat?: ano
anglický název: Alfonsino
latinský název: Beryx splendens
země původu: Senegal
FAO: 34
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Pilonoš rudý je rozšířený téměř po celém světě a obývá hloubky až okolo 750m pro které je přizpůsoben nezvykle velkýma očima. Šupiny pilonoše jsou ostnité. Hřbet, hlava a ploutve jsou výrazně červené, boky a břicho jsou zbarvené mnohdy až do běla. Dorůstá až do délky 60cm a váhy okolo 1,5kg. Jeho šťavnaté lahodné maso je ideální ke smažení nebo pečení v troubě. Na Kanárských ostrovech se s oblibou griluje na dřevěném uhlí.
PLU produktu: 153-17Doprava a platba