Vážení zákazníci, z důvodu dovolené ve dnech 1.7.2024 - 7.7.2024 nebude možné vyzvednutí ani doručení objednávek z našeho eshopu. Děkujeme za pochopení.

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Zadejte požadované množství (např 0,4 pokud požadujete 400g.)

Naše cena na prodejně 136 Kč. Ušetříte 19% (26 Kč) 110 Kč 550 Kč/kg

Skladem

Anglický název: Nile perch
latinský název: Lates niloticus
země původu: Uganda, Tanzánie
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Okoun nilský (Lates niloticus) je velká sladkovodní dravá ryba dosahující délky až téměř dvou metrů a váhy až 200 kilogramů, původně pocházející z jezer a řek rovníkové Afriky. Do Viktoriina jezera se dostal koncem padesátých let minulého století přes Viktoriin Nil z ugandského jezera Kyoga, kam ho v roce 1955 vysadili britští biologové. Jeho přítomnost ve Viktoriině jezeře měla vážné ekologické důsledky, neboť se prudce rozmnožil a zpustošil dosavadní rybí populaci, zejména tlamovce (Tilápia). Kromě toho je okoun obviňován, že v jezeře vyhubil nebo téměř vyhubil několik set rybích druhů, z nichž některé se však s poklesem stavů okouna začínají vracet.

Filet okouna je bez kůže a vykoštený. Barva filetů je růžová s červenými znaky. Filety jsou velmi chutné s nízkým obsahem tuku.

Filety okouna jsou velmi jemné chuti a nedoporučuje se mnoho ochucovat maso silným kořením, aby nezaniklo velmi jemné aroma tohoto okouna. Filety lze upravoat jakýmkoliv způsobem, ať už se jedná o smažení na přirodno, zapékaní, grilování nebo přípravu na páře.

PLU produktu: 9-4Doprava a platba

Přejete si rybu zavakuovat? Dostupnost Cena 
Okoun nilský filet bez kůže a kostí - Přejete si rybu zavakuovat?: ne ano Skladem 550 Kč
Okoun nilský filet bez kůže a kostí - Přejete si rybu zavakuovat?: ne ne Skladem 550 Kč