Okoun nilský filet bez kůže a kostí - Přejete si rybu zavakuovat?: ne
Anglický název: Nile perch
latinský název: Lates niloticus
země původu: Uganda, Tanzánie
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Okoun nilský (Lates niloticus) je velká sladkovodní dravá ryba dosahující délky až téměř dvou metrů a váhy až 200 kilogramů, původně pocházející z jezer a řek rovníkové Afriky. Do Viktoriina jezera se dostal koncem padesátých let minulého století přes Viktoriin Nil z ugandského jezera Kyoga, kam ho v roce 1955 vysadili britští biologové. Jeho přítomnost ve Viktoriině jezeře měla vážné ekologické důsledky, neboť se prudce rozmnožil a zpustošil dosavadní rybí populaci, zejména tlamovce (Tilápia). Kromě toho je okoun obviňován, že v jezeře vyhubil nebo téměř vyhubil několik set rybích druhů, z nichž některé se však s poklesem stavů okouna začínají vracet.
Filet okouna je bez kůže a vykoštený. Barva filetů je růžová s červenými znaky. Filety jsou velmi chutné s nízkým obsahem tuku.
Filety okouna jsou velmi jemné chuti a nedoporučuje se mnoho ochucovat maso silným kořením, aby nezaniklo velmi jemné aroma tohoto okouna. Filety lze upravoat jakýmkoliv způsobem, ať už se jedná o smažení na přirodno, zapékaní, grilování nebo přípravu na páře.
PLU produktu: 9-4Doprava a platba
Helen Zhu
KladyThe nile perch has an interesting taste in my opinion.. the fish cooks quite quickly and became a staple at home, we were surprised by how good the ...více
KladyThe nile perch has an interesting taste in my opinion.. the fish cooks quite quickly and became a staple at home, we were surprised by how good the fish tastes, highly recommend
Zápory
Zápory