Mušle svatého Jakuba živé 200-250g kus
anglický název: Atlantic deep sea scallop
latinský název: Placopecten magellanicus
země původu: Norsko
FAO: 27
způsob lovu: sběr na volném moři
doporučená skladovací teplota: 2-6°C
Tyto proslulé mušle svatojakubské pocházejí z jižní části tichého oceánu. Zejména ve východní Asii se v posledních letech vyvíjí úsilí o chov těchto celosvětově ceněných mlžů v akvakultůrách, ale výsledky jsou zatím velmi mizivé.
Lastury tohoto druhu mohou dosahovat až délky 25 cm, mají okrouhlý tvar, rovnoměrně tvarovaná ouška a hodně radiálních žeber.
Velmi lahodnou chuť mají svatojakubské hřebenatky smažené na másle, konzumují se také syrovém stavu. Výborné jsou i grilované a často se podávají gratinované ve vypouklé lastuře. Při přípravě je důležité dodržet krátkou dobu tepelné úpravy, jinak maso svatojakubek bude tuhé.
PLU produktu: 187Doprava a platba