Mořský vlk 400-600g - Přejete si rybu vykuchat?: ne, Přejete si odstranit šupiny?: ne, Přejete si rybu zavakuovat?: ano


anglický název: Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Chorvatsko
FAO: 37
způsob lovu: chov
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Alergen : ryby
Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři.
Mořský vlk je vykuchaný s hlavou. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje velmi malé množství kostí.
Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i ve formě filetů. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma. Více
PLU produktu: 25-15Doprava a platba
Varianty8
Přejete si rybu vykuchat? | Přejete si odstranit šupiny? | Přejete si rybu zavakuovat? | Dostupnost | Cena | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
ano | ano | ano | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ano | ano | ne | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ano | ne | ano | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ano | ne | ne | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ne | ano | ano | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ne | ano | ne | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ne | ne | ano | Skladem | 359 Kč | ||
![]() |
ne | ne | ne | Skladem | 359 Kč | ||
Další |
Nutriční hodnoty | na 100g | na 200g porci | DDD v % na 100g |
energie (kj) | 406 | 812 | 5% |
bílkoviny (g) | 18,4 | 36,8 | 37% |
tuky (g) | 2 | 4 | 3% |
sacharidy (g) | 0 | 0 | - |
omega-3 kyseliny (mg) | 671 | 1342 | - |
omega-6 kyseliny (mg) | 23 | 46 | - |
vitamín B12 (mcg) | 0,3 | 0,6 | 5% |
vitamín B6 (mg) | 0,4 | 0,8 | 20% |
vitamín D | - | - | - |
Selen (mcg) | 36,5 | 73 | 52% |
Fosfor (mg) | 194 | 388 | 19% |
Hořčík (mg) | 41 | 82 | 10% |
Kryštof N.
KladyČerstvost byla skvělá a ryba byla skvěle připravená (Vykuchaná a odšupinovaná).
KladyČerstvost byla skvělá a ryba byla skvěle připravená (Vykuchaná a odšupinovaná).
ZáporyMořský vlk lovený oproti chovanému na sádkách je o mnoho lepší. Chovaní vlci jsou tučnější a díky tomu je lehce cítit rybí aroma.
ZáporyMořský vlk lovený oproti chovanému na sádkách je o mnoho lepší. Chovaní vlci jsou tučnější a díky tomu je lehce cítit rybí aroma.