Mečoun filet s kůží - Přejete si rybu zavakuovat?: ano
anglický název: Swordfish
latinský název: Xiphaus gladius
země původu: Srí Lanka, Indonésie
FAO: 51, 57
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Mečoun obecný je kosmopolitní rybou, která je rozšířená ve všech topických a teplých mořích mírného pásma. Ve středozemí je období tření mečounů (červen - září) důležitou rybářskou sezonou.
Mečouni jsou díky mečovitě protáhlé horní čelisti identický nezaměnitelní. Kromě toho mají dvě poměrně krátké a daleko od sebe vzdálené hřbetní ploutve. Tělo má tvavě hnědou až načervenalou barvu. Mečouni dorůstají maximální délky 4,5 metrů kdy takto velcí jedinci váží až 650 kg. Jejich průměrná velikost však činí okolo 3 metrů. .
Křehké a velmi chutné maso mečounů se hodí ideálně ke smažení a grilování. Snad nejlahodnějším receptem jsou steaky z mečouna opečené na grillu a poté okamžitě pokapané olivovým olejem a citrónem. Filety v úpravě Sashimi lze použit i na carpaccio.
PLU produktu: 2-3Doprava a platba
Helen Zhu
Kladygreat quality
Kladygreat quality
Zápory
Zápory
Petr Šebesta
KladyVybborne
KladyVybborne
ZáporyNebyly
ZáporyNebyly
Valeria Markova
Kladyvynikajuca ryba so strukturovanym pevnym masom, absolutne bez kosti (co sme ocenili, nakolko mame 2 male deti)
Kladyvynikajuca ryba so strukturovanym pevnym masom, absolutne bez kosti (co sme ocenili, nakolko mame 2 male deti)
Zápory
Zápory