Langusta královská ocas 180-220g
anglický název: Royal spiny lobster
latinský název: Panulirus regius
země původu: Španělsko
FAO: 34
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Maso langusty právem patří mezi nejuznávanější delikatesy, zvláště z ocasní části. Před tepelnou úpravou se většinou tvaruje. To znamená, že se přiváže na prkénko a tykadla se jí přivážou k tělu, aby se neulámala a nezkroutila. Areál rozšíření langusty evropské se rozprostírá ve východní části Atlantského oceánu od Anglie až po Maroko a také v celém středozemním moři.
Od ostatních druhů langust, se langusta evropská odlišuje svým cihlově červenofialovým zbarvením a řadou světlejších skvrn na bočních stranách zadní části těla. Tykadla mají většinou svítivě červené kroužky.
Langusta evropská má delikátní chuť a hodí se na všechny způsoby úpravy typické pro langusty, od vaření přes smažení až po grilování. Tak jako všechny langusty vyžaduje i tento druh delší dobu tepelné úpravy. U větších exemplářů to je 30 minut i více.
PLU produktu: 136Doprava a platba