Krab německý živý 700-900g
anglický název: Edible crab
latinský název: Cancer pagurus
země původu: Francie
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 2-5°C
Krab německý je rozšířený v Atlantském oceánu od souostroví Lofoty až po pobřeží Maroka a vyskytuje se také v celém severním moři, sporadický i západním středozemním a Jaderském moři. V Evropě představuje krab německý nejčastěji prodávaný druh krabů. Velmi oblíbený je také ve Francii.
Hřbetní krunýř kraba německého má široký oválný tvar, na předním okraji jsou vroubkované zuby, které téměř nepřečnívají a vypadají jako lisované strojem. Silná klepeta u samců jsou masivnější než u samic a mají černé klíšťky. Nohy kraba německého jsou až po konce silně ochlupacené. Krunýř dosahuje maximálně šířky 30 cm.
Krab německý stejně jako všichni krabi se nejprve vaří a v áavislosti na receptu se poté dále zpracovává buď na studeno, nebo se ještě tepelně upravuje. Výborně chutná maso čerstvých krabů vařené ve vývaru court-bouillon.
PLU produktu: 209Doprava a platba