Kapr filet s kůží bez kosti
anglický název: Carp
latinský název: Cyprinus carpio
země původu: Česká republika
způsob lovu: chov
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
Kapr původně pochází z Asie. V Číně se už odedávna chová uměle v rybnících. Jako užitkový druh pro rybářská hospodářství se ve 13. až 15. století dostal do Evropy a postupem času se stal nejdůležitější chovnou rybou.
Kapr může běžně dosáhnout do délky 1 m. Do prodeje se však běžně dostávají tříleté exempláře o délce 30 až 40 cm a s hmotností 1 až 3 kg. Kapr je vysokohřbetá ryba s dlouhou hřbetní ploutví. Na horním rtu má pár krátkých a pár dlouhých vousků. Divoká, původní forma šupinatého kapra má kůži pokrytou velkými šupinami. Ve střední Evropě se většinou prodává kapr lysec, který má jen několik velkých nepravidelně rozložených šupin.
Větší kapři mívají z pravidla chutnější maso než menší ryby, protože ryby s hmotností pod 1 kg mají menší zásoby tuku a vdůsledku toho je jejich maso poněkud suché. Kapr je tradičním svátečním jídlem. Vhodným způsobem úpravy kapra je pošírování, dušení, pečení, smažení a také uzení.
PLU produktu: 33Doprava a platba
Tomáš Kuraňko
KladyRyba OK, miestami boli väčšie kosti, ktoré neboli prerezané
KladyRyba OK, miestami boli väčšie kosti, ktoré neboli prerezané
Zápory-
Zápory-
PETR EXNER
KladyOdebirame filety z kapra uz potreti v rade pred Vanoci a zatim jsme nebyli zklamani. Muzu doporucit:)
KladyOdebirame filety z kapra uz potreti v rade pred Vanoci a zatim jsme nebyli zklamani. Muzu doporucit:)
Záporyzadne negativni zkusenosti nemam...:)
Záporyzadne negativni zkusenosti nemam...:)
Běhounková
Klady
Klady
Záporypár kostiček ve filetách kapra
Záporypár kostiček ve filetách kapra