Jeseter sibiřský 3-10kg - Přejete si rybu vykuchat?: ano
anglický název: Sturgeon
latinský název: Acipenser ruthenus
země původu: Česká republika
způsob lovu: chov
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
Jeseter se dnes u nás chová jako řada druhů jeseterovitých ryb v akvakultuře (umělý chov v bazénech). Pokusy chovat jesetery v běžných kaprových rybnících skončily v 50. letech 20. století neúspěchem. Celá řada anatomických znaků naznačuje, že jeseteři jsou velmi starou skupinou ryb. Své vrcholné období zažili již před více než 70 milióny let.
Jeseteři mají protáhlý dlouhý rypec a na spodní čelisti se nacházejí dva páry vousků. Tělo je pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a bočních stranách jsou řady kostěných destiček.
Filety jeseterů se hodí ke smažení a dušení. Jejich bílé, jemné maso je velmi lahodné.
PLU produktu: 238-1Doprava a platba