Humr americký živý 800 - 900g
anglický název: American lobster
latinský název: Homarus americanus
země původu: Kanada
FAO: 67
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 2-5°C
alergen : korýši
Humr americký je nejbližší příbuzný humra evropského, je rozšířený v severozápadním Atlantiku od Kanady až po mys Hatteras v Severní Karolíně v USA. V celém areálu se intenzivně loví.
Humr americký má na rozdíl od humra evropského na spodní straně čelního rohu trn. Jeho klepeta vypadají širší, ale není to spolehlivým znakem. Zabarvení humra amerického bývá oranžovohnědé, kdežto jeho evropský bratranec bývá zbarven do do modrého kabátu.
Nejlépe tyto humry lze připravit jako vařené, smažené, nebo také na grilu chutnají skvěle. Více
PLU produktu: 210-1Doprava a platba
Nutriční hodnoty | na 100g | na 200g porci | DDD v % na 100g |
energie (kj) | 377 | 754 | 5% |
bílkoviny (g) | 18,8 | 37,6 | 38% |
tuky (g) | 1 | 2 | 1% |
sacharidy (g) | 0 | 0 | - |
omega-3 kyseliny (mg) | - | - | - |
omega-6 kyseliny (mg) | - | - | - |
vitamín B12 (mcg) | 0,9 | 1,8 | 15% |
vitamín B6 (mg) | 0,1 | 0,2 | 3% |
vitamín D | - | - | - |
Selen (mcg) | 41,4 | 82,8 | 59% |
Fosfor (mg) | 144 | 288 | 14% |
Hořčík (mg) | 27 | 54 | 7% |