hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (6)Počet hvězdiček je 4 z 5
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Zadejte požadované množství (např 0,4 pokud požadujete 400g.)

Naše cena na prodejně 218 Kč. Ušetříte 22% (48 Kč) 170 Kč 850 Kč/kg

Skladem

anglický název: Greenland halibut
latinský název: Reinhardtius hippoglossoides
země původu: Dánsko
FAO: 27
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Halibut neboli také Platýs černý je rozšířený od Špicberk po Biskajský záliv a vyskytuje se také severozápadní oblasti Atlantiku. Jako většina platýsovitých je na rozdíl od kambalovitých pravooký. Loví se pomocí dlouhých vlasců a ocitá se také v sítích vlečených po mořském dně. Platýs černý (Halibut) má obrovský hospodářský význam i přesto, že množství jeho výlovu ve srovnání s minulostí kleslo.

Tělo je relativně štíhlé a dlouhé. Čelisti a zuby jsou stejně vyvinuté na vrchní a spodní straně těla. Postranní čára opisuje oblouk kolem prsní ploutve. Horní strana těla je hnědého až černého zbarvení, také břišní strana tmavého zbarvení. Dorůstá až do délky 4 m a může vážit až 300 kg.

Jemně aromatické maso halibuta se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, ale vyšším obsahem tuku než u platýse obecného. Hodí se na všechny způsoby úpravy, výborně chutná dušený nebo vařený v páře. Neměl by se příliš kořenit, aby nezaniklo jeho příjemné aroma.

PLU produktu: 4-4Doprava a platba

Přejete si rybu zavakuovat? Dostupnost Cena 
Halibut grónský filet bez kůže a kostí - Přejete si rybu zavakuovat?: ne ano Skladem 850 Kč
Halibut grónský filet bez kůže a kostí - Přejete si rybu zavakuovat?: ne ne Skladem 850 Kč