Chapadla chobotnice vařená 100-200g
anglický název: Common octopus
latinský název: Octopus vulgaris
země původu: Itálie
FAO: 34
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Chobotnice pobřežní neboli obecná se vyskytuje především u skalnatých pobřeží ve Středomoří a v Atlantiku. Menší exempláře dosahující celkové délky jen zhruba 70 cm se vyskytují také v Severním moři. Ve středomoří a jiných teplejších oblastech se naopak lze setkat s chobotnicemi měřícími až 3 m. Jako většina hlavonožců se i chobotnice vydává na lov v noci. Hlavními složkami potravy chobotnic jsou raci, krabi a mlži. Pomocí dlouhých silných chapadel jsou schopné pokořit i humry větší velikosti.
Tělo má vakovitý tvar, v přední části nacházejí strnule hledící oči s víčky, na velmi pohyblivých chapadlech jsou vždy dvě řady přísavek.
Chobotnice se většinou vaří nebo dusí, někdy se podávají také smažené nebo grilované. Aby poměrně pevné maso chobotnic bylo křehké, a ne příliš tuhé, vyžaduje relativně dlouhou dobu tepelné úpravy. Když se předtím řádně naklepe, uvaří se značně rychleji.
PLU produktu: 555Doprava a platba
Ilona Künast
KladyVše bylo skvělé, čerstvé a velice chutné, příjemný petsonál
KladyVše bylo skvělé, čerstvé a velice chutné, příjemný petsonál
ZáporyŽádné
ZáporyŽádné
Valentin Epure
KladyTaste and tender
KladyTaste and tender
Zápory
Zápory
ALEXANDER BARSUKOV
Kladyall was excellent
Kladyall was excellent
Zápory
Zápory
Helen Zhu
Kladyperfection, if you don't want to cook the octopus yourself, this is a great alternative. Drizzle some olive oil and top it with some salt, perfect.
Kladyperfection, if you don't want to cook the octopus yourself, this is a great alternative. Drizzle some olive oil and top it with some salt, perfect.
Zápory
Zápory