Candát obecný filet s kůží 200-300g
anglický název: Pike-perch
latinský název: Stizostedion lucioperca
země původu: Holandsko
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
Candát obecný nebo také u nás nazývaný zubáč či candoš je rozšířený severně od Alp a od severních a východních oblastí Balkánu přes celé území Německa, střední a východní části Evropy až po Aralské jezero. Díky umělému vysazování se se rozšířil i do jiných zemí Evropy. Vyskytuje se ve větších jezerech a řekách a má poměrně vysoké nároky na obsah kyslíku ve vodě.
Filety jsou velmi jemné s velmi nízkým obsahem tuku. Filety jsou bez kůže a vykoštěné. Maso candátu se považuje za jedno z nejlepších mezi sladkovodními rybami a je proto velmi ceněný.
Maso candátů se hodí k nadívání, velmi dobrý je také grilovaný, pečený, smažený nebo celé ryby jsou výborné dušené v solné krustě.
PLU produktu: 19Doprava a platba