Divoký odchyt
27 bodů do věrnostního systému
Upřesněte výběr produktu
Zadejte požadované množství (např 0,4 pokud požadujete 400g.)

55 Kč 550 Kč/kg

Skladem

anglický název: Common octopus
latinský název: Octopus vulgaris
země původu: Španělsko
FAO: 34
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Chobotnice pobřežní neboli obecná se vyskytuje především u skalnatých pobřeží ve Středomoří a v Atlantiku. Menší exempláře dosahující celkové délky jen zhruba 70 cm se vyskytují také v Severním moři. Ve středomoří a jiných teplejších oblastech se naopak lze setkat s chobotnicemi měřícími až 3 m. Jako většina hlavonožců se i chobotnice vydává na lov v noci. Hlavními složkami potravy chobotnic jsou raci, krabi a mlži. Pomocí dlouhých silných chapadel jsou schopné pokořit i humry větší velikosti.

Tělo má vakovitý tvar, v přední části nacházejí strnule hledící oči s víčky, na velmi pohyblivých chapadlech jsou vždy dvě řady přísavek.

Chobotnice se většinou vaří nebo dusí, někdy se podávají také smažené nebo grilované. Aby poměrně pevné maso chobotnic bylo křehké, a ne příliš tuhé, vyžaduje relativně dlouhou dobu tepelné úpravy. Když se předtím řádně naklepe, uvaří se značně rychleji.

PLU produktu: 236Doprava a platba